- Úvod
- Horké čaje
- PUERNIKA
PUERNIKA

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Související zboží3
- PUERNIKASkladem52 Kč
Příjemná aromatická směs pueru, černého čaje a bylinek vhodný na očistu, povzbuzení těla i mysli. Základem čaje Puernika je čaj Pu Erh, známí jako požírač tuků, nebo jako čínský penicilin. Pu Erh rozkládá vázané i volné tuky. Je výborný i na vysoký cholesterol. Čistí jaterní buńky, zbavuje tělo toxických látek. Vzpružuje tělo i mysl. Pu Erh je velmi specifický čaj s hutnou zemitou vůní i chutí. Proto mnozí lidé ze začátku upřednostňují jemně aromatizované druhy tohoto čaje. Puernika je výbornou svěží směsí tohoto silně fermentovaného čaje. Ćaj je odlehčený i aktivizovaný černým čajem, osvěžený citronem a zjemněný vanilkou.
Složení:
Pu Erh, čínský černý čaj, kousky citronu 10%, květy chrpy, vanilka, přírodní vůně
Příprava horkého čaje:
2 čajové lžičky (4-5g čaje) zalejeme 2,5-3 dl horké vody (95-100°C) a necháme 3-5 minut louhovat. Poté scedíme a můžeme pít. Pokud máte raději čaj silnější, můžete nechat louhovat i déle.
Vícenálevová příprava čaje:
Do předehřáté čajové konvičky nasypeme cca 5g čaje. Čaj nejprve zalejeme horkou vodou, kterou ihned vylejeme. Mokré lístky následně zalejeme 95-100°C horkou vodou (cca 1-2 dl). První nálev louhujeme krátce, 1-2 minuty a slejeme. V průběhu popíjení čaje z misek, připravíme druhý nálev čaje. Lístky v konvičce opět zalejeme, louhujeme 1 minutu, nálev slejeme a vypijeme. Tímto způsobem můžeme připravit ještě několik nálevů. Záleží na chuti a vydatnosti čaje. Jednotlivé nálevy se liší obsahem látek. Hlavně 2-3 nálev bývá bohatý na antioxidanty. Všechny nálevy připravujeme v rámci jednoho posezení dokud jsou čajové lístečky ještě teplé. Studené lístečky již nezaléváme.
Macerace ve studené vodě:
Čajové lístky (2-5g) můžeme nasypat do studené vody (3-5 dl) a 15-20 minut macerovat. Macerace však může probíhat podstatně déle a to celý den nebo i přes noc. Ráno jen vytáhnete s lednice, případně dochutíte a máte skvělý osvěžující nápoj.