BIO-MATCHA YAMA ORGANIC
- TOP produkt

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Související zboží3
- BIO-MATCHA YAMA ORGANICSkladem245 Kč
100% Zelený čaj Matcha. Jemně mletý práškový japonský čaj z měkkých dužnatých částí listu výběrových čajovníků.
Kultivary čajovníků: Yutaka Midori, Yabukita, Meiryoku, Okumidori, Asanoka
Kvalita: Standardní ekonomická
Období sběru: Léto, podzim
Oblast: Jižní část ostrova Kyushu, oblast Kagoshima, hory Kirishima
Nadmořská výška: 400-600 m
Podloží: V oblasti Kirishima se čajové keříky pěstují na lávovém podloží aktivních vulkánů. Půda má unikátní vlastnosti, je bohatá na výživu a minerály, to přispívá chutí čaje i obsahu zdraví prospěšných látek v listech.
Kultivace: BIO,EKO,ORGANIC. Kontrolované japonské ekologické zemědělství. Pěstováno bez použití chemických hnojiv a pesticidů.
Zpracování:
Čajové keříky se před sběrem výrazně zastiňují černými textíliemi a rohožemi. Snížené množství světla aktivizuje zvýšenou tvorbu chlorofylu v listech. Listy tak získají sytě zelenou barvu s maximálním množstvím chlorofylu, antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek. Mladé čajové lístky se sbírají výhradně ručně. Po sběru se mladé čajové lístky zapaří a oddělí se listová dužina od žilnatiny. S kvalitní dužiny bez stonků a žilnatiny se vytvoří Tencha, která se dále mele na kamenných mlýnech na mimořádně jemný čajový prášek. Vzniká pravá a jediná Matcha.
Skladování:
Čaj skladujte v suchu bez přístupu světla. Po otevření doporučujeme co nejdříve spotřebovat (max.do 6 měsíců). Čaj je hygroskopický (lehko přijímá vlhkost). Doporučujeme otevírat balení čaje na suchém místě a už vůbec ne nad horkou vodou. Jemný prášek má tendenci vytvářet malé hrudky. Před konzumací není na škodu přesít přes jemné sítko. Na světle Matcha rychle ztrácí svoji sytou zelenou barvu. Světlocitlivost je přirozenou vlastností pravého, přírodního a nepřibarvovaného čaje Matcha. I proto nenechávejte Matchu dlouho otevřenou na světlém a vlhkém místě.
Klasická příprava čaje:
2g čaje zalejeme 1-3 dl vody. Vodu necháme projít varem. Vychladíme na 70°C a zalejeme. Matchu je třeba vyšlehat bambusovou metličkou, lžičkou nebo např. malým elektrickým šlehačem, jinak se nám prášek nerozpustí a budou v něm drobné hrudky.
Moderní příprava čaje:
Čaj lze připravovat i jako studený osvěžující letní nápoj s džusem či mlékem a kousky ledu. Funguje i jako ledová káva v kombinaci s espressem. Fantazii a chuti se meze nekladou. Jen nikdy nezalévat vroucí vodou. Čaj byste tímto zcela znehodnotily.
Matcha Espresso Latte Cappuccino
POZOR! Matcha patří momentálně k nejfalšovanějším nápojům současnosti. Pravá Matcha má totiž svoji cenu a hlavně skutečnou hodnotu. Kromě klasické, dokonalé a zdravé Matchi jejíž výroba je drahá, Japonci produkují zelený práškový čaj GREEN TEA POWDER. Používají ho do pečiva, jídel, zmrzliny apod. Vypadá téměř stejně, ale pravá Matcha to není. Do tohoto práškového čaje melou čajové lístky bez výběru, které se nesbírali a nebo se házeli jako hnojivo pod keříky čaje. Tento prášek však nemá ani zdaleka takové zdravotní účinky jako pravá MATCHA.
A právě pod označením Matcha se zelený čajový prášek často vozí do EU.